یک مقام ارشد سازمان ملل گفت که این سازمان بهدلیل بحران بودجه مجبور است کمکهای خوراکی به میلیونها نفر در سراسر جهان از جمله افغانستان و سوریه را کاهش دهد.
آسوشیتدپرس به نقل از معاون اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل نوشت که کمکهای غذایی، پرداختهای نقدی و کمک این سازمان به میلیونها نفر در بسیاری از کشورها بهدلیل «بحران فلجکننده بودجه» کاهش مییابد.
به گزارش آسوشیتدپرس، این سازمان اکنون شاهد کاهش ۵۰ درصدی کمکهای مالی است و گرسنگی حاد به سطوح بیسابقهای رسیده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
کارل اسکاو، معاون اجرایی برنامه جهانی غذا (WFP)، در نشستی مطبوعاتی در روز جمعه ششم مرداد (۲۸ ژوئیه)، گفت که دستکم ۳۸ کشور از ۸۶ کشوری که این سازمان در آنجا فعالیت میکند، قبلا شاهد کاهش کمکها بودهاند یا قرار است بهزودی ارسال کمکها به آنجا از جمله افغانستان، سوریه، یمن و غرب آفریقا کاهش پیدا کند.
او گفت که نیاز عملیاتی برنامه جهانی غذا ۲۰ میلیارد دلار برای رساندن کمک به همه نیازمندان است، اما بودجه کنونی این سازمان بین ۱۰ تا ۱۴ میلیارد دلار است که این مقدار نیز بودجهای است که این آژانس در چند سال گذشته دریافت کرده بود.
اسکاو تصریح کرد: «ما همچنان بر اساس این هدف (۱۰ تا ۱۴ میلیارد) پیش میرویم، اما امسال فقط به نیمی از آن یعنی حدود ۵ میلیارد دلار رسیدهایم.»
به باور این مقام سازمان ملل، در سال ۲۰۲۱ و سال گذشته بهدلیل همهگیری کووید-۱۹ و جنگ در اوکراین و پیامدهای جهانی آن، نیازهای بشردوستانه «از سقف [پیشبینیشده] گذشته است». به باور او، این نیازها همچنان در حال رشد است و محرکهای آن هنوز وجود دارند، اما بر عکس ریشههای تامین بودجه در حال خشکیدن است.
او تاکید کرد که این بحران در سال ۲۰۲۴ حتی «وحشتناکتر» از امسال خواهد بود.
Ahead of World Breastfeeding Week, the #Afghanistan Special Representative of the Secretary-General @otunbayeva visited one of the WFP-supported clinics in Kabul today where 500 pregnant + breastfeeding women receive treatment every day.
#WBW2023 pic.twitter.com/U0xReO2ZfK
— WFP Afghanistan (@WFP_Afghanistan) July 26, 2023
بر اساس آمارهای سازمان ملل متحد، امسال حدود ۳۴۵ میلیون نفر در سراسر جهان در ناامنی غذایی شدید به سر میبرند و صدها میلیون نفر دیگر نیز در معرض خطر تشدید گرسنگی قرار دارند.
معاون اجرایی برنامه جهانی غذا در مورد افغانستان گفت که برنامه جهانی غذا مجبور شده است در ماه مارس امسال کمکهایش را به آن کشور از ۷۵ درصد به ۵۰ درصد کاهش دهد؛ کشوری که به گفته این سازمان مردمش با وضعیت اضطراری گرسنگی مواجهاند. این سازمان پس از آن در ماه مه امسال کمکهایش را تنها به هشت میلیون نفر در افغانستان محدود کرد و به گفته اسکاو، اکنون این کمکها تنها به دست پنج میلیون نفر در افغانستان میرسد.